Tahsin ERDEM
ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI
Biyografi Mesajı Fotoğraflar
Başkanın Sosyal Medya Hesapları

Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'dan Şehrimize Tarihi Ziyaret

04 Haziran 2021

Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'dan Şehrimize Tarihi Ziyaret

Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan, Uzun Mehmet Camii ve Filyos Limanı başta olmak üzere bir dizi açılış ve ziyaret için şehrimize teşrif ettiler.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak ziyaretlerinin ilk durağı olan Uzun Mehmet Camisi'nin açılışındaki konuşmasına, vatandaşları selamlayarak başladı. Caminin inşasında emeği geçenlere şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbimiz Tevbe suresinde mealen 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder' buyuruyor. Uzun Mehmet Camii'nde günde beş vakit okunacak ezanların, kılınacak namazların, edilecek duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Şehirlerimize kazandırdığımız her bir caminin ülkemizin ve milletimizin geleceği için vatan topraklarına dikilen birer manevi muhafız olduğuna inanıyorum." diye konuşan Sayın Erdoğan devamında Zonguldaklı, Devrekliye olan inancını dile getirerek "Karadeniz Ereğli'sinde de benzeri bir müjde olabilir. Bugün inşallah Zonguldak'tan biliyorsunuz bir müjde vereceğiz, biraz sonra o müjdeyi de vereceğiz bunu televizyon programında açıklamıştım. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu ve bu duygularla Uzun Mehmet Camii'ni İnşa ederek ülkemize istikbalimizin timsali yeni bir eser daha kazandıran tüm hayırseverlerimize şahsım, milletim adına Allah kendilerinden razı olsun diyorum." şeklinde düşüncelerini ifade etti.

 

Uzun Mehmet Camii'nin açılışının ardından belediyemize ziyarette bulunan Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan, Başkanımız Dr.Ömer Selim Alan ve belediyemiz yöneticileri tarafından karşılandı. Başkanlık makamında Başkanımız Dr.Ömer Selim Alan tarafından ağırlanarak kendisine bir takım hediyeler takdim edilen Cumhurbaşkanımız aynı zamanda belediyemizin toplantı odasında beraberinde bulunan kabine üyeleri ile birlikte Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edilen Deniz Kurdu 2021 Tatbikatı'na canlı bağlantı ile katılarak tatbikatın seçkin gözlemci gününde görev alan birliklere hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatbikatın başarılı geçmesini ve kahraman Türk donanması için hayırlara vesile olmasını diledi. Beleyemizden ayrılmasının öncesinde binamız önünde kendilerini tezahüratlarla bekleyen Zonguldaklı hemşehrilerimiz ile selamlaşan Sayın Erdoğan buradan Zonguldak-Merkez'de bulunan MFA Maske Fabrikası'nın açılışına katılmak üzere harekete geçti.

Sayın Cumhurbaşkanımıza belediyemize ve şehrimize yapmış olduğu bu tarihi ziyaretten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.